Overige zorg

Naast de in ons centrum werkzame fysiotherapeuten en sportartsen bieden we nog veel meer (aanvullende) diensten aan om u zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Door onze multidisciplinaire aanpak kunnen we u hulpvraag vanuit verschillende vakgebieden aanpakken en u een op maat gemaakt programma aanbieden. Hieronder vindt u per specialisme meer informatie.

Maak een afspraak
Bel vrijblijvend: 020 6627244
Sportpsychologie

Sportpsychologie

Je mentale kracht hangt zowel af van wat er binnen in jou omgaat als van wat er van buitenaf op je afkomt. Wij trainen onze sporters op het mentale vlak daarom in samenhang met wie jij bent (persoonlijkheid), de omgeving waarin je je beweegt (coach, familie, andere sporters), de situatie waarin je wilt presteren (wedstrijden, piekmomenten) en jouw persoonlijke ambities als sporter (wensen). Onze sportpsychologen van Sportgeest maken een betere sporter van je. We bieden:

1. offline mentale training: in deze gesprekken trainen we je geest. We hebben het over gedachten, concentratie en wedstrijdvoorbereiding. Over momenten waarop het niet ging zoals je wilde en over momenten waarop je fantastisch in je vel zat. Je zult leren dat je als sporter controle hebt over je prestatie.

2. online mentale training: de wetenschap laat namelijk zien dat je mentale vaardigheden het best kunt inslijpen door deze tegelijkertijd offline en online te trainen. Je kunt deze trainingen gewoon thuis of op het trainingsveld uitvoeren. Zo leer je sneller en word je mentaal nog sterker. Kijk hiervoor onder het kopje Online Mentale Training

VOOR WIE?

Voor sporters en topsporters die het allerbeste uit zichzelf willen halen.

SPECIALISTEN

Patrick van der Molen, Sportpsycholoog VSPN® en Mathijs Kruk, Sportpsycholoog VSPN®, van Sportgeest, www.sportgeest.nl

Online mentale training

Mentale training online

Als sporter heb je als doel om plezier te beleven, om gezond te zijn of om te presteren. Soms ben je fysiek in orde, maar lukt het niet om het maximale uit je mogelijkheden te halen. Je hebt een gebrek aan motivatie, je twijfelt aan jezelf, je bent vaak afgeleid of tijdens wedstrijden gaat het minder dan in trainingen.

Naast het lichamelijke, technische en tactische aspect worden sporters en coaches tegenwoordig steeds vaker getraind en begeleid op het mentale vlak. Een goede ontwikkeling, omdat een sterk lichaam én een sterke geest nodig zijn voor een topprestatie.

Mentale training gebeurt tot nu toe alleen face-to-face. Met het aanbieden van online mentale training slaat onze praktijk een nieuwe weg in: een tot voor kort exclusief product voor topsporters wordt betaalbaar en toegankelijk voor iedereen die zichzelf wil verbeteren.

De trainingen zijn erop gericht om vaardigheden en technieken aan te leren waarmee je kunt werken aan je motivatie, zelfvertrouwen, concentratie en koelbloedigheid. Met filmpjes, instructievideo’s, opdrachten en praktische oefeningen kun je zelfstandig aan de slag. Het is ook mogelijk om online contact te hebben met een sportpsycholoog. Hierdoor is de mentale training méér dan simpelweg een trainingsboek.

Om mentale training aan onze klanten te bieden zijn wij als Sport Medisch Centrum Amsterdam een samenwerking aangegaan met Prestum.nl. In het registratieproces wordt je gevraagd via welke website of organisatie je bij Prestum.nl bent gekomen. Vul daarbij de code “SMCA” in. Uit de online trainingen adviseren wij de flow-training module.

Haptonomie

Haptonomie

In de (sport)haptonomie leer je luisteren naar de signalen van je lichaam. Als er een kink in de kabel komt bij je aspiraties, ambities of sportontwikkeling is het niet gemakkelijk hier zelf weer uit te komen. Door middel van haptotherapie leer je herkennen wat je doet met spanning, prestaties en grenzen.

De last die je ervaart kan heel divers zijn: denk aan spanningsklachten (lichamelijk en geestelijk), burn-outklachten of emotionele problemen. De context waarbinnen het probleem ontstaat kan werk zijn, maar ook (top)sport of privé.

De haptonomie helpt je bewust te maken van de signalen van je lichaam, en helpt je die op de juiste manier te interpreteren. Want je lichaam vertelt je veel over jezelf. In houding en beweging druk je, vaak onbewust, uit hoe je je voelt, wat je wilt en wie je bent. Het lichaam liegt daarbij nooit.

Diëtetiek

Diëtetiek

Sinds januari 2010 is Colinda Hagenberg onze diëtiste. U kunt bij haar terecht voor behandeling van voeding gerelateerde problemen van zowel volwassenen als van kinderen. Bij gewichtsproblemen: ondergewicht of overgewicht. Maar ook bij medische aandoeningen zoals diabetes, een hoge bloeddruk of hoog cholesterolgehalte, tekorten aan voedingsstoffen, reumatische klachten en voedselovergevoeligheid.

Gezonde mensen hebben soms ook voedingsadvies nodig, zoals bij zwangerschap of borstvoeding.
Ook voor sporters kan een advies op maat gewenst zijn. In 2010 is Colinda door middel van een post-HBO opleiding sportvoeding gespecialiseerd als sportdiëtist. Bij intensieve sport, eventueel op wedstrijdniveau, voor prestatieverbetering en goed herstel, kan een goede sportvoeding helpen. Iedere sport stelt andere voedingseisen. Hier wordt individueel naar gekeken.

U kunt bij Colinda Hagenberg terecht voor o.a.:

 • aankomen
 • afvallen
 • diabetes
 • hoog cholesterol gehalte
 • hoge bloeddruk
 • maag- en darmklachten
 • voeding voor kinderen
 • sportvoeding

Een voedings/ dieetadvies is altijd een advies op maat. Tijdens de begeleiding wordt er rekening gehouden met uw voedings– en leefpatroon. Indien u een verwijzing heeft gekregen worden de bevindingen aan uw behandelend huisarts of specialist gerapporteerd.

Vergoeding:

Basisverzekering: per 1 januari 2015 wordt 3 uur dieetzorg per jaar vergoed door de zorgverzekeraars. Dit kan ten laste komen van uw eigen risico. U kunt in de meeste gevallen zonder verwijsbrief terecht. Controleer uw poliswaarden.
De rekening wordt rechtstreeks ingediend bij uw zorgverzekeraar.

Colinda is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN®), en geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

Voor een afspraak kunt u bellen met 06-30016412 of mailen naar Colinda.hagenberg@smcamsterdam.nl

Sportmassage

Sportmassage

Aan de hand van het wedstrijdschema en de doelstellingen voor het seizoen wordt een specifiek pakket samengesteld. Dit kan bestaan uit een keuring, inspanningstests, het bijhouden van een logboek, consulten bij blessures, specifieke krachttraining, voedingsadviezen, mentale training, etc. Een goed op elkaar afgestemd begeleidingsteam van meerdere disciplines is ideaal. Nauwe samenwerking met de trainer geeft de beste garanties op resultaat.

Osteopathie

Osteopathie

Osteopathie is een manuele behandelmethode, die zich richt op het behandelen van de oorzaak van de klachten. Het richt zich op de onderlinge relaties van gewrichten, wervelkolom, organen en andere weefsels van het menselijk lichaam. Om goed te kunnen functioneren moet het lichaam bewegen volgens een natuurlijke balans. Verstoringen van deze balans, bewegingsblokkades genoemd, kunnen ervoor zorgen dat de weefsels onder spanning komen te staan, met klachten als gevolg hiervan. Osteopaten onderzoeken en behandelen 3 anatomische aspecten van het menselijk lichaam, namelijk:

 • Het parietale aspect ( gewrichten, spieren en beenderen)
 • Het viscerale aspect ( de inwendige organen met hun bloedvaten en het lymfestelsel)
 • Het craniosacrale aspect ( schedel, wervelkolom)

Osteopathie is gebaseerd op de reguliere kennis van anatomie, fysiologie, embryologie, neurologie, pathologie en gedrag van de mens. Integratie van deze kennisgebieden is de kracht van de Osteopathie.

Binnen ons centrum wordt de osteopathie verzorgd door Alex Frijters. U kunt met hem een afspraak maken via zijn website www.osteo-med.nl

Bloedlab

Bloedlab

In het Sport Medisch Centrum Amsterdam huisvest een vestiging van de Atalmedial. Indien u een verwijzing heeft van een arts, dan kunt u bij dit laboratorium terecht voor:

 • Bloedonderzoek. Er wordt bij u bloed afgenomen en deze wordt geanalyseerd.
 • ECG. Er is de mogelijkheid om een hartfilmpje te laten maken.

Het bloedlab is maandag tot en met vrijdag geopend van 7:00 tot en met 10:00 uur. Zie ook de website op www.atalmedial.nl

Personal Training

Personal Training

Personal training is de meest effectieve manier om jezelf in topconditie te brengen en te behouden. Door middel van een persoonlijk programma afgestemd op jouw persoonlijke geschiedenis, sportverleden, werk en ritme worden jouw specifieke doelen nagestreefd. Een personal trainer is niet alleen een trainer, maar ook een coach, motivator en inspirator die je stimuleert om lichaam en geest in balans te brengen zodat gezond leven een nieuwe levensstijl wordt, waarin gezonde voeding en sport geen opgave meer is, maar naadloos aansluit op jouw persoonlijke omstandigheden. Door gebruik te maken van een personal trainer krijg je effectieve begeleiding, bespaar je tijd, krijg je persoonlijke aandacht en bereik je een optimaal resultaat. 100% aandacht voor 100% resultaat!

Werkwijze

 • Gratis intake gesprek. Hierin worden jouw wensen besproken en wordt er een nulmeting uitgevoerd
 • Vervolgens wordt er een programma opgesteld van gemiddeld 12 weken om het gewenste resultaat te kunnen bereiken
 • Om de zes weken wordt er een tussenmeting uitgevoerd
 • Aan het eind van het programma wordt door middel van een eindmeting gemeten of het gewenste resultaat is bereikt

Personal Training is bedoeld voor mensen die:

 • Weer fit willen worden na een blessure
 • Gewicht willen verliezen
 • Algehele conditie willen verbeteren
 • Meer spierkracht willen ontwikkelen
 • Begeleid willen worden naar nieuwe prestaties
 • Meer bewegingsvrijheid en stressbestendigheid willen ontwikkelen

Kosten

Personal training kost €60 euro (inclusief BTW) per training. Of u nu in de avond, ochtend of in het weekend wilt trainen, alles is mogelijk.

Mensendieck

Mensendieck

Deepa is sinds 2007 werkzaam in het SMC Amsterdam als oefentherapeut Mensendieck. Zij houdt zich bezig met het optimaliseren van de algehele houding, het ademhalings- en het beweegpatroon tijdens het sporten, het uitoefenen van hobby’s en andere dagelijkse bezigheden. Ook helpt zij stap voor stap met het integreren van de tips, trics en instructies in het dagelijkse leven. Deepa is sinds Juni 2014 gespecialiseerd in kinderen en gebruikt deze kennis o.a. om jonge (sportende) kinderen te begeleiden en traint ze in het zelfstandig toepassen van de nieuwe technieken. Op deze manier kan invloed worden uitgeoefend op het opnieuw voorkomen van eventuele lichamelijke (pijn) klachten en/ of blessures.

Vergoeding

De wijze waarop u aanvullend verzekerd bent maakt uit hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Meer informatie hierover kunt u inwinnen bij uw zorgverzekeraar. Indien de behandelingen niet vergoed worden dan bedraagt het behandeltarief € 30,00 per zitting van 30 minuten. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via 06 51 02 49 58 of mailen naar info@oefentherapieinamsterdam.nl

VSO sportzolen

Podologie / VSO sportzolen

In ons centrum maken we gebruik van podologische zolen volgens het principe van Bourdiol ter correctie van uw houding, of van VSO sportzolen ter ondersteuning van uw voeten. Vaak zien we steeds terugkomende klachten vanwege bijvoorbeeld een scheefstand in het bekken dat veroorzaakt wordt door een beenlengteverschil. In veel gevallen kan dit verholpen worden door middel van de Bourdiol zolen of, meer in verband met sport, de VSO sportzolen. In ons centrum houdt Rob Oskam zich bezig met de Bourdiol zolen en Iver Röhling met de VSO Sportzolen. Kijk voor meer informatie over de VSO Sportzolen op www.vsonetwerk.nl.