HIGH PERFORMANCE CENTER

Meten is weten

Meten is weten

Het High Performance Center Amsterdam is de afdeling inspanningsfysiologie van het SMC Amsterdam. Doris van der Laan is al jaren als inspanningsfyioloog werkzaam in de tophockey, oa bij het Nederlands Dames hockey elftal. Daarnaast is zij ruim 10 jaar als fysiotherapeut en manueel therapeut werkzaam in het SMC Amsterdam. Door het combineren van haar ervaringen in testen en blessures behandelen heeft zij een unieke kijk op bewegen ontwikkeld met als grote doel het verbeteren van de sportprestatie zonder blessures.

Je kunt je in het High Performance Center Amsterdam laten testen met als doel jouw sportprestatie te verbeteren en de kans op blessures te verminderen. Er zijn verschillende testen beschikbaar.

Maak een afspraak
Bel vrijblijvend: 06-40563244
Waar is welke test goed voor

Waar is welke test goed voor

Krachttest

Krachttest

Een krachttest geeft inzicht in het eventuele links-rechts verschil in kracht benen. Een disbalans in kracht kan leiden tot een grotere kans op blessures. Ook is het doen van een krachttest zinvol wanneer je een blessure hebt gehad. Is de kracht weer optimaal verdeeld? Als je geïnteresseerd bent in je algehele kracht is deze test ook geschikt. Hoe is jouw kracht in vergelijking met die van een topsporter? Tenslotte kan je de krachttest periodiek laten uitvoeren om je progressie in kracht in kaart te brengen. De krachttest wordt uitgevoerd op een geavanceerd apparaat genaamd de Biodex. Indien gewenst kan de krachttest worden opgevolgd met een individueel trainingsschema afgestemd op de resultaten van de test.

Sprongtest

Sprongtest met video-analyse

Bij de sprongtest wordt er in alle richtingen (omhoog, voorwaarts en zijwaarts) gesprongen, waardoor er een compleet beeld gevormd wordt van het sprongvermogen. Eventuele verschillen tussen de twee benen komen aan het licht.

Om ook de kwaliteit van bewegen in kaart te brengen kan er worden gekozen om de sprongtesten uit te voeren met video-analyse. Hierbij wordt gekeken naar de stand en beweging van romp, heupen, knieën en enkels. Zo komen mogelijk zwakke punten aan het licht die vervolgens met specifieke oefeningen kunnen worden verbeterd.

High Performance Test

High Performance Test

De High Performance Test is een uitgebreide testbatterij met als doel om de sterke en zwakke punten van een sporter in kaart te brengen. Bovengenoemde krachttest, een krachttest voor de heup en bovengenoemde sprongtest met video-analyse worden uitgevoerd. Door de uitgebreide testbatterij te combineren met fysio- en manueeltherapeutische kennis wordt een grondige analyse van het bewegen gemaakt. Na deze test heb je een beeld waar je verbeterpunten liggen, zowel voor prestatieverbetering als blessurepreventie. Deze test is ideaal voor een sporter die vaak kleine blessures of langdurige (onbegrepen) blessures heeft.

Sprint en wendbaarheidstest

Sprint en wendbaarheidstest

Bij deze test wordt er gekeken naar acceleratie, topsnelheid en wendbaarheid. De testen worden uitgevoerd op de sportvelden voor de deur van SMC Amsterdam. Na deze test heb je inzicht in jouw eigen snelheidsprofiel. Wat zijn je sterke punten en wat kan er nog beter?

Indien gewenst kun je een persoonlijk trainingsschema krijgen wat op jouw snelheidsprofiel is afgestemd.

Conditietest Wattbike

Conditietest Wattbike

De Wattbike test een test om de fietsconditie in kaart te brengen. De test wordt uitgevoerd op een speciale fiets (Wattbike) die wordt aangesloten op de computer. Je draagt een hartslagmeter en je dient 3 minuten zo hard mogelijk te fietsen. Hierdoor krijgen we een indruk van uw uithoudingsvermogen. Door, nadat je hersteld bent, maximaal te sprinten gedurende 5-10 seconden brengen we ook het piekvermogen in kaart. Deze test is ideaal om de voortgang te monitoren gedurende het fietsseizoen.

Veldtest voor teams

Veldtest voor teams

De veldtest meet biometrie (lengte, gewicht, lichaamssamenstelling en evt groeispurt), conditie, snelheid- en wendbaarheid. De veldtest is bij uitstek geschikt om de fysieke status van een geheel sportteam in kaart te brengen. Hieruit kunnen verbeterpunten per speler gehaald worden. De testen worden bij de club zelf uitgevoerd en er kan aansluitend gewoon getraind worden. Door de testen wordt er van het gehele team een beeld gevormd van de lichaamssamenstelling, de conditie en het snelheidsprofiel per speler.
Door de veldtest periodiek te herhalen kan de progressie op deze verschillende onderdelen, en daarmee het trainingseffect, in kaart worden gebracht.

Groeispurtmeting

Groeispurtmeting

De groeispurt vindt in de pubertijd plaats en deze kan gepaard gaan met fysieke ongemakken of blessures. Het geeft inzicht om te weten in welke fase van de groeispurt een kind zit omdat elke fase gepaard gaat met een andere belastbaarheid. Door de groeispurtmeting wordt duidelijk waar in de groeispurtcurve een kind zich bevindt. Door jarenlange ervaring met groeispurtklachten kan er naast de meting ook advies worden
gegeven omtrent de belastbaarheid.

De meting is individueel of voor een heel team af te nemen.

Huidplooimeting

Huidplooimeting

De huidplooimeting meet nauwkeurig de vet- en vetvrije massa. Door deze test periodiek te doen heb je inzicht in de ontwikkeling van jouw lichaamssamenstelling en daarmee het effect van uw trainings- of voedingsschema.

Prijslijst

Prijslijst

Individuele testen
Prijs excl btw
Krachttest
€ 60,-
Sprongtest + Videoanalyse
€ 75,-
High Performance Test
€ 150,-
Sprint- en wendbaarheidstest + analyse
€ 75,-
Wattbike test
€ 70,-
Groeispurtmeting individueel + advies
€ 40,-
Huidplooimeting individueel
€ 40,-
Team testen (max 20 pers)
Prijs excl btw
Complete veldtest (biometrie, conditie, sprint en wendbaarheid)
€ 500,-
Sprint- en wendbaarheidstest + analyse
€ 200,-
Groeispurtmeting + analyse
€ 200,-
Conditietest + analyse
€ 200,-
Maak een afspraak
Bel vrijblijvend: 06-40563244
Vergoeding

Vergoeding

De testen die via het High Performance Center Amsterdam worden uitgevoerd vallen niet onder de verzekerde zorg en worden daarom niet vergoed door de verzekering.