Fitzwanger les

Fitzwanger les

Fitzwanger sportlessen zijn voor alle zwangere en bevallen vrouwen vanaf 6 weken na de bevalling die onder begeleiding van een (bekken)fysiotherapeut en tevens ZwangerFit coach lekker fit willen blijven/worden. We starten de training met een warming up. Hierna zal je door verschillende oefeningen het gehele lichaam trainen. De les wordt altijd geëindigd met een cooling down. Tijdens de les is er aandacht voor de juiste uitvoering van de oefeningen, de ademhaling en bekkenbodem. De training kan je helemaal op je eigen tempo en niveau doen. Wij helpen je om het juiste trainingsniveau te bepalen. Je kan dus meedoen tot aan het einde van je zwangerschap en wanneer je net begint met trainen na de zwangerschap. Zorg dat je toestemming hebt van je verloskundige en/of gynaecoloog om te sporten. Geef blessures altijd voor de les aan bij de trainer tijdens de les is het fijn om verschillende lagen kleding aan te doen zodat je het niet te koud of warm krijgt. Een handdoek en flesje water zijn verplicht.

Voetbal veldtraining

Voetbal veldtraining

De voetbal veldtraining is opgezet om het gat zo klein mogelijk te maken naar het oude trainingsniveau of wedstrijdniveau van de speler/speelster. Tevens worden deze trainingen gebruikt om spelers/speelsters een extra training te geven om een stap voor te zijn bij de rest van de groep.
Tijdens de voetbal veldtraining worden de fysieke aspecten vanuit de voetbal getraind. Er wordt gewerkt vanuit een opbouwende methode, daarom is het van belang om te voldoen aan fysieke criteria die samen met uw SMC fysiotherapeut worden opgesteld. Tijdens de training wordt gewerkt aan technische vaardigheden, positiespel en duel kracht, voetbal specifieke conditie en sprint- en hardlooptechniek.

Op basis van intercollegiaal overleg, prestaties tijdens de trainingen en conditionele testen bepalen wij samen met de speler/speelster een doel voor tijdens deze trainingsperiode. Voetbalschoenen verplicht

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga

Deze dynamische les bevat een reeks houdingen die helpen je kracht, flexibiliteit, core strength en balans (verder) te ontwikkelen. Tijdens deze les ligt de nadruk op je adem en bewustzijn die je door de reeks van houdingen leiden.
De yogales is een combinatie van flow, waarop je beweegt op je ademhaling en strong yoga, waarop je soms poses (asana’s) langer vasthoudt.

Yoga geeft je een ingang om te ontdekken wat er in je lichaam gebeurdt, je lichaam te voelen en balans te creëren in je gedachten. Het is een moment voor jezelf, waarin je de ruimte kan voelen helemaal jezelf te zijn en daarnaast een goede toevoeging voor je lichamelijke training.
Een handdoek en matje verplicht (matje ook te huren 1 euro)

Performance training

Performance training

De performance training is een groepstraining van 60 minuten (groepsgrootte variërend van 4-10 mensen), die met name bedoelt is voor sporters die geblesseerd zijn (geweest) en op een hoger niveau willen terugkomen en voor sporters die hun prestaties willen verbeteren. De training bestaat uit kracht, coördinatie en functionele oefeningen met daarbij aandacht in sprongvormen en conditie. Het doel hiervan is om sporters niet alleen sterker te maken door middel van krachttraining maar ook beter te laten bewegen en met een verbeterde fitheid het gewenste trainingsniveau te bereiken. Voordat er deelgenomen kan worden aan deze training is een screening van een fysiotherapeut die de training(en) verzorgt noodzakelijk.

Hockey veldtraining

Hockey veldtraining

De hockey veldtraining is bedoeld om je klaar te stomen voor het aansuiten bij je eigen hockeyteam na een periode van revalidatie. Wij zorgen er samen voor dat je door een stapsgewijze opbouw in hockeyspecifieke trainingen zeker op het veld staat. Er zal in samenspraak met jou fysiotherapeut een plan worden gemaakt om jou zo snel mogelijk weer op je oude niveau te krijgen.
Door het belichten van de verschillende trainingsaspecten is het belangrijk om aan een aantal criteria te voldoen die wij samen met jou behandelend fysiotherapeut bespreken. Wij zorgen dat je aan het einde van het traject een deze ‘return to play’ criteria voldoet en je meteen weer vol aan kan sluiten bij je eigen team.
Deze trainingen zijn tevens geschikt om als extra trainingsmoment te gebruiken als je dat ene stapje extra zou willen doen.
Hockeystick, bitje en scheenbeschermers verplicht, alvorens deelname overleg fysiotherapeut.