Voetbal revalidatie

De voetbal revalidatie bij SMC Amsterdam is ontworpen om iedereen met een blessure terug op het voetbalveld te krijgen. De voetbal revalidatie is essentieel bij je revalidatie om topfit op het veld met je team te kunnen verschijnen en om wedstrijden aan te kunnen gaan.

Dat de therapeuten, die de training begeleiden, affiniteit hebben met de sport is een feit. De trainingen worden begeleid door Pim van Dord en Steffan Hoogland, beiden fysiotherapeuten bij SMC Amsterdam. Pim is jarenlang fysiotherapeut bij het eerste team van Ajax geweest, nadat hij daar zelf als profvoetballer speelde. Steffan is fysiotherapeut bij de Ajax jeugd en is op het SMC onderdeel van de kniegroep. Daarnaast heeft Steffan zelf ook jarenlang gevoetbald.

De passie voor het spel nemen de therapeuten mee in de trainingen en dragen dit over op de revalidanten. Tijdens deze trainingen begint iedereen bij de basis, door individueel te trainen. Vanuit de individuele trainingen word je op een stapsgewijze manier begeleid om uiteindelijk in groepsverband te kunnen trainen zoals positiespel, afwerkvormen in duels en partijvormen. Het doel is om te zorgen dat je weer met je eigen team terug het veld op kan, in een betere conditie en met meer zelfvertrouwen dan vóór de blessure.

Interesse? Neem dan contact op met SMC Amsterdam en we bespreken graag wat er mogelijk is.

Mail naar balie@smcamsterdam.nl of bel ons op 0206627244.