Specialisten

Naast onze fysiotherapeuten en sportartsen, biedt Sport Medisch Centrum Amsterdam ruimte aan nog meer sportspecialisten onder één dak. Met deze multidisciplinaire kennis in huis kunnen we u optimaal adviseren en behandelen.

Maak een afspraak
Bel vrijblijvend: 020 6627244
Sportpsychologie

Sportpsychologie

Bij het sporten is een balans tussen een sterk lichaam en geest belangrijk. Situaties van buitenaf zijn van invloed op hoe u zich van binnen voelt. Soms lukt het niet om het maximale uit uzelf te halen. Dit kan liggen aan een gebrek aan motivatie, twijfel aan uzelf, snel afgeleid zijn of het spelen van wedstrijden waarbij u het niveau uit de trainingen niet haalt.

Juist op dit soort momenten zijn onze ervaren sportpsychologen Patrick van der Molen en Matthijs Kruk van Sportgeest er om u te trainen op mentaal vlak. Zij kijken naar uw persoonlijkheid, uw omgeving (coach, familie, andere sporters), de situatie waarin u wilt presteren (wedstrijd, piekmomenten) en uw persoonlijke ambities als sporter. Sportgeest biedt trainingen gericht op het leren van vaardigheden en technieken waarmee u kunt werken aan uw motivatie, zelfvertrouwen, concentratie en koelbloedigheid.

De trainingen zijn opgesplitst in:

Offline mentale training: face-to-face gesprekken over uw gedachten, concentratie en wedstrijdvoorbereiding. Over momenten waarop het misschien niet ging zoals u wilde, maar ook over momenten dat het fantastisch ging. U leert tijdens deze training meer controle over uw prestaties te krijgen.

Online mentale training: deze trainingen zijn niet face-to-face, maar kunt u thuis of op het sportveld doen. Het bewezen effect ervan blijft hetzelfde: mentale vaardigheden zijn zowel on- als offline te trainen. Met filmpjes, instructievideo’s, opdrachten en praktische oefeningen kunt u zelfstandig aan de slag. Het is ook mogelijk om online contact te hebben met een sportpsycholoog. Zo wordt u op afstand mentaal nóg sterker.

Vergoeding/kosten:

Sport Medisch Centrum Amsterdam werkt samen met Prestum.nl. In het registratieproces wordt gevraagd via welke website of organisatie u bij Prestum.nl bent gekomen. U kunt de code: ‘SMCA’ invullen.

Prijzen zijn afhankelijk van duur en groepsgrootte.

Maak een afspraak
06 456 94 123
Diëtetiek

Diëtetiek

Bij onze sportdiëtiste Colinda Hagenberg kunt u terecht voor behandeling en vragen over voeding gerelateerde problemen. Bij intensieve sport (eventueel op wedstrijdniveau), voor prestatieverbetering, maar ook voor een optimaal herstel na een blessure, kan het samenstellen van de juiste sportvoeding helpen. Samen wordt gekeken naar een voedingsadvies op maat, aangepast op de voedingseisen en wensen binnen uw sport.

U kunt terecht met vragen over:

 • gewichtsproblemen: onder- of overgewicht
 • medische aandoening: diabetes en reuma
 • cholesterol klachten: hoge bloeddruk
 • maag- en darmklachten
 • voedingsadvies voor kinderen
 • voedselovergevoeligheid
 • zwangerschap en borstvoeding

Indien u een verwijzing heeft gekregen worden de bevindingen aan uw behandelend huisarts of specialist gerapporteerd.

vergoeding/Kosten:

Colinda is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN®), en geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

Basisverzekering: per 1 januari 2013 wordt 3 uur dieetzorg per jaar vergoed door de zorgverzekeraars. Dit kan ten laste komen van uw eigen risico. U kunt in de meeste gevallen zonder verwijsbrief terecht. Controleer van te voren goed uw poliswaarden.

Maak een afspraak
Bel vrijblijvend: 06-30016412
Sportmassage

Sportmassage

Sportmassages hebben een herstellende, maar ook preventieve functie.

Preventief: sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van lichamelijk inspanning, te doen verminderen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen als pijn of kramp veroorzaken, worden uit de spieren gemasseerd.

Voorbereidend: sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming up.

Herstellend: het effect van vrijwel ieder vorm van massage, is geestelijke en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat massage geeft, zal het lichaam ook sneller herstellen.

Niet sporters:

Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters ook zinvol.

Osteopathie

Osteopathie

Osteopathie is een geschikte manier om onder andere sportblessures die blijven terugkeren goed te behandelen. Omdat de osteopathie op andere vlakken zoekt naar de oorzaak van de blessure dan de fysiotherapeut, kan dit een goede aanvulling zijn voor de weg naar herstel. In de praktijk blijkt de samenwerking tussen fysiotherapeut en osteopaat erg goed te werken.

Osteopathie is een manuele behandelmethode, die zich richt op het behandelen van de oorzaak van de klachten. Het richt zich op de relaties tussen de gewrichten, wervelkolom, organen en andere weefsels van het menselijk lichaam. Voor een fit gevoel moet het lichaam bewegen volgens een natuurlijke balans. Verstoringen van deze balans, bewegingsblokkades genoemd, kunnen voor klachten zorgen.

Vergoeding/kosten:

De kosten per behandeling bedragen €95,-. Osteopathie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Maak een afspraak
Bel vrijblijvend: 06-19200988
Personal Training

Personal Training

Personal training is de meest effectieve manier om uzelf in topconditie te brengen en te houden.

Een personal trainer is niet alleen een trainer, maar ook uw coach, motivator en inspirator die u stimuleert lichaam en geest in balans te brengen op weg naar een gezonde levensstijl. Samen met u wordt er een persoonlijk programma afgestemd op uw geschiedenis, sportverleden, werk en ritme en specifieke doelen. Zonder dat u er erg in heeft worden binnen mum van tijd gezonde voeding en sporten een gewoonte.

WERKWIJZE:

 • gratis intake gesprek. Hierin worden uw wensen besproken en wordt er een nulmeting uitgevoerd
 • vervolgens wordt er een programma opgesteld van gemiddeld 12 weken om het gewenste resultaat te kunnen bereiken
 • om de zes weken wordt er een tussenmeting uitgevoerd
 • aan het eind van het programma wordt door middel van een eindmeting gemeten of het gewenste resultaat is bereikt

PERSONAL TRAINING IS BEDOELD VOOR MENSEN DIE:

 • weer fit willen worden na een blessure
 • gewicht willen verliezen
 • algehele conditie willen verbeteren
 • meer spierkracht willen ontwikkelen
 • begeleid willen worden naar nieuwe prestaties
 • meer bewegingsvrijheid en stressbestendigheid willen ontwikkelen

Vergoeding/kosten:

Personal training kost €65 euro per training (incl. BTW). De trainingen worden elke dag van de week gegeven, zowel overdag als ’s avonds.

Mensendieck

Mensendieck

Bij SMC Amsterdam wordt oefentherapie Mensendieck aangeboden. Een oefentherapeut Mensendieck maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in het dagelijkse leven. Vervolgens krijgt u oefeningen, instructies en adviezen die toegepast kunnen worden in uw werkomgeving, thuissituatie, tijdens het sporten en het beoefenen van hobby’s.
Op deze manier leert u gezonder te bewegen en kunt u er zelf voor zorgen dat (pijn)klachten verminderen of verdwijnen.

Oefentherapie Mensendieck wordt vaak toegepast bij:

 • Rug,- nek en schouderklachten, CANS, H.N.P (Hernia), M. Parkinson, reuma
 • Hyperventilatie, spierspanningshoofdpijn
 • Standsafwijkingen van gewrichten/houdingsafwijkingen
 • Artrose, hypermobiliteit, scoliose

Door onze therapeut Chris Meijer wordt er samen met u een individueel behandelplan opgesteld waarbij u stap voor stap de tips, trics en instructies in het dagelijkse leven kunt toepassen. De insteek van de behandelmethode is dat u leert wat u zelf kunt doen.

Vergoeding/kosten:

Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt hangt af van de wijze waarop u aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg daarom van te voren eerst uw zorgverzekeraar. Indien de behandelingen niet vergoed worden betaald u € 29,50 per behandeling.

Maak een afspraak
Bel vrijblijvend: 06 51024958
VSO sportzolen

Podologie / VSO sportzolen

In het SMC maken we gebruik van podologische zolen volgens het principe van Bourdiol voor het corrigeren van uw houding. Daarnaast bieden we ook VSO sportzolen ter ondersteuning van uw voeten. Ervaren specialisten Rob Oskam houdt zich bezig met de Bourdiol zolen en Iver Röhling met de VSO. Vaak zien we steeds terugkomende klachten vanwege bijvoorbeeld een scheefstand in het bekken dat veroorzaakt wordt door een beenlengteverschil. In veel gevallen kan dit verholpen worden door middel van de Bourdiol zolen of, meer in verband met sport, de VSO sportzolen.

Bloedlab

Bloedlab

In het Sport Medisch Centrum Amsterdam zit een vestiging van het bloedlaboratorium Atalmedial.

U kunt hier terecht voor:

 • Er wordt bij u bloed afgenomen en deze wordt geanalyseerd
 • Er is de mogelijkheid om een hartfilmpje te laten maken

Atalmedial is van maandag t/m vrijdag geopend van 7:00 tot en met 10:00 uur.

U heeft een doorverwijzing nodig van uw arts.