Effort tests

Inspanningsfysiologie

Wil je meer informatie over je conditie? Train je met een hartslagmeter en ben je benieuwd naar je trainingszones? Of vraag je je af of je wel effectief aan het trainen bent?

Om antwoord te krijgen op deze en andere (trainings)vragen kan je een afspraak maken voor een inspanningstest bij onze inspanningsfysioloog Melvin Kantebeen. Tijdens de test, op fiets of loopband, meten we onder andere je zuurstofopname (VO2max), hartslag en ademhaling om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van je conditie. Op basis van de testresultaten bepalen we je trainingszones, omslagpunt (FTP) en geven we trainingsadvies over hoe je, afhankelijk van je doelstelling, je trainingen het beste kunt invullen.

Je kan een inspanningstest combineren met een sportkeuring als je naast informatie over je trainingen ook een sportmedische check (bijv. hartfilmpje) wilt. In dat geval is naast de inspanningsfysioloog ook een sportarts van SMA Olympia bij de test aanwezig.

Voor meer informatie over de verschillende testen, kosten en het plannen van een afspraak kan je kijken op www.contest.nl.

VO2max Test

VO2max staat voor maximale zuurstofopname en geldt als dé maat voor conditie. De VO2max Test is een maximale inspanningstest op loopband of fietsergometer, waarbij we het volume en de samenstelling (O2, CO2) van de uitademingslucht meten. Tijdens de inspanningstest voeren we de belasting geleidelijk aan op tot maximale inspanning wordt bereikt.

Een VO2max Test geeft ons informatie over belangrijke inspanningsfysiologische waarden zoals de maximale zuurstofopname (VO2max), het omslagpunt en de koolhydraat vs vetverbranding. Ook bepalen we de trainingszones, die u direct kunt gebruiken in uw trainingsprogramma. Voor meer informatie zie www.contest.nl.

Prijs: Euro 110,00 (exclusief BTW) 

Wingate Test

De Wingate Test is een 30 seconde sprinttest op de fiets. Het is de bedoeling om vanuit stilstand zo snel mogelijk een zo hoog mogelijk toerental te halen. De opgelegde weerstand is afhankelijk van getraindheid en geslacht. Het hoogst behaalde vermogen is een indicator voor het anaerobe vermogen van de sporter. Het gemiddelde vermogen over 30 seconden en het verval in vermogen geven een indicatie over de anaerobe capaciteit. Vooral voor (anaerobe) sporten als baanwielrennen en schaatsen levert de Wingate Test interessante informatie op.

Prijs: Euro 60,00 (inclusief BTW)

Wattbike Test

Tijdens de Wattbike test doet u een ‘3 minute all out test’. Tijdens deze maximale fietstest wordt gekeken naar het vermogen dat u kan leveren. Tevens wordt de hartslag geregistreerd en wordt het verschil in kracht dat u zet op het linker en rechter pedaal in kaart gebracht. Na de maximaal test zal er nog een piekvermogenstest volgen waarbij uw piekvermogen wordt gemeten. In de analyse zal er worden gekeken naar uw persoonlijke trainingszones. De test geeft een maat van algehele conditie en geeft inzicht in de trainingszones.

Prijs: Euro 60,00 (exclusief BTW)

Sprint Test

Door fotocellen aan de Muscle Lab te koppelen is het mogelijk om de snelheid over korte afstanden te meten. De verschillende splittijden geven een goed beeld over de explosiviteit of het versnellingsvermogen van de sporter. Een sprinttest kan zowel uit staande- als met vliegende start worden uitgevoerd. Ook zijn sprintvormen met wend- en keermomenten, specifiek voor spel-sporters, mogelijk.

Prijs: Euro 60,00 (exclusief BTW)