Feiten en Fabels over (hockey)blessures

Feiten en Fabels over (hockey)blessures
nieuws overzicht

Manueel- en Fysiotherapeut Stefan Hoogewerff is geinterviewed door Lars Balk, speler van het Nederlands Hockey elftal, over veel voorkomende blessures bij hockey. Wat zijn nu feiten, en wat zijn nu fabels. 

Hockey is de sport met de meeste blessures. Dat is niet waar. Er zijn allerlei sporten waar er nog veel meer blessure opspelen zoals voetbal of volleybal. Maar natuurlijk zijn er wel specifieke blessures bij het hockeyen zoals een hamstringblessure. 

Blessures kun je voorkomen door simpele oefeningen. Ja dat is waar. Stefan laat in de video oefeningen zien hoe deze blessures te voorkomen.

Een fysiotherapeut helpt alleen als je een blessure hebt. Dat is een fabel. Voorkomen is beter dan genezen. Fysiotherapeuten helpen je juist graag te trainen en leggen graag oefeningen uit die blessures kunnen voorkomen.

Voor nog meer Feiten of Fabels, bekijk hier de video op Youtube.

Overig nieuws

We geven ook Yoga les! Wist je dat? Op onze locatie op het Olympiaplein geven we ook regelmatig Yogalessen. Voor jong en oud, en voor alle niveau's.
Renovatie van het SMC Vanwege de renovatie van ons SMC zal een gedeelte van de fysiotherapeuten de komende weken werken in de sportzaal van de nieuwe etage door middel van geïmproviseerde
Fit food perform Heb jij het afgelopen jaar ook nauwelijks gesport? Probeer je wel wat te wandelen, maar merk je dat het daar bij blijft? Maak je het thuis ook net wat vaker gezellig met een toastje, blokje kaas, wijntje of glas bier?