Sportarts Amsterdam

Maak kennis met de ervaren (top)sportartsen van het SMA Olympia: Irene Engelbertink en Jaap Bax. Alle sporters, van recreatief tot professioneel, kunnen bij hen terecht voor sportmedische kennis. Hun snelle en deskundige diagnose kan u een hoop tijd besparen bij een vervelende blessure. Na het stellen van de diagnose bekijken zij welke vervolgbehandeling het beste aansluit op uw situatie.

In overleg met de andere deskundigen in ons centrum kan gelijk een aanvullend onderzoek worden gedaan. SMA Olympia maakt deel uit van een uitgebreid netwerk aan medische specialisten die een rechtstreekse en snelle doorverwijzing mogelijk maken. Vaak kan de sportarts u zelf behandelen of adviseren over bijvoorbeeld aanpassingen in materiaal of trainingsschema’s. U kunt ook bij hen terecht met vragen over training, medicijnen, supplementen, of juiste sportschoenen.

Onze sportartsen helpen u om het maximale uit sporten te halen.

Contact een van onze sportartsen
Bel vrijblijvend: 020 6627244
Sportmedisch onderzoek

Sportmedisch onderzoek

Het SMA geeft u graag advies over welke sport bij u past, hoe uw fysieke conditie ervoor staat en waar u op moet letten bij het voorkomen van blessures. Dit doen we door het aanbieden van pakketten die onder andere bestaan uit een uitgebreid onderzoek van uw houding en beweging, een hartfilmpje en een longfunctie– en inspanningstest.

Inspanningstesten analyseren gezondheidsrisico’s en geven bovendien bruikbare informatie om uw huidige conditie te verbeteren. Daarnaast zijn er een aantal sporten, bijvoorbeeld duik-, auto- en motorsport, waarvoor een sportkeuring verplicht is.

Voor deze verplichte keuringen biedt het SMA diverse mogelijkheden.

Begeleiding

Begeleiding

Naast individueel bezoek aan de sportarts, kan er ook een totaalpakket afgenomen worden voor een vereniging of een sportevenement. Dit kan voor een korte periode, maar ook voor langere tijd waarbij de begeleiding bestaat uit consult en advies.

Aan de hand van het wedstrijdschema en de doelstellingen voor het seizoen wordt een specifiek pakket samengesteld. Dit kan bestaan uit een keuring, inspanningstests, het bijhouden van een logboek, consulten bij blessures, specifieke krachttraining, voedingsadviezen en mentale training. Voor een optimaal resultaat stellen we een goed op elkaar afgestemd begeleidingsteam op die nauw samenwerkt met de trainer.

Vergoeding

Vergoeding

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) sportkeuringen via het aanvullende pakket consulten. Wij adviseren u om van te voren bij uw zorgverzekeraar te informeren welke vergoeding bij u van toepassing is.